Boldog IV. Károly király Szent Szív és a társadalmi igazságosság uralkodójaCsászár, példamutató férj és apa - (1887-1922)

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
21
Boldog IV. Károly király Szent Szív és a társadalmi igazságosság uralkodója Császár, példamutató férj és apa - (1887-1922)

Élete

+ Károly Ottó főherceg és Maria Josephine szász hercegnő fia és I. Ferenc császár unokaöccse volt.

+ A mélyen az Eucharisztiának és Jézus Szent Szívének szentelt Károly imádságos és együttérző ember volt.

+ 1911-ben feleségül vette Zita Bourbon és Parma hercegnőt, és a párnak nyolc gyermeke született.

+ Ferenc Ferdinánd főherceg 1914-ben történt meggyilkolását követően Károly az Osztrák-Magyar Birodalom trónörököse lett, és 1916-ban Ausztria császáraként és Magyarország apostoli királyaként került trónra.

+ Károly úgy vélte, hogy császárként kötelessége szeretni és gondozni népét, szükség esetén életét ajánlva értük. A rendkívüli nehézségek ellenére számos társadalmi reformot kezdeményezett, amit az egyház társadalmi tanításai ihlettek.

+ Kommunista ellenfelei, akik az első világháború után megragadták a volt birodalom irányítását, Madeira szigetére száműzték. Családjával szegény sorba került, és 1922-ben Károly halálosan megbetegedett. Miután megbocsátott mindazoknak, akik összeesküdtek ellene, 1922. április 1-jén meghalt.

+ IV. Károlyt 2004-ben avatták boldoggá. Az egyház október 21-én, Zita hercegnővel kötött házasságának évfordulóján ünnepli emlékét.

Lelki bónusz

Boldog osztrák Károllyal együtt avatták boldoggá Peter Vigne francia papot. Bár 1694-ben történt felszentelése után csatlakozott a vincentusiakhoz, később a közösséget elhagyta, hogy vándor papként szolgáljon, aki több mint 30 évig utazott, prédikált, ünnepelte a szentségeket, látogatta a betegeket és katekizálta a gyerekeket. Miután Boucie-le-Roi-ban megalapozta szolgálatának alapját, egy kicsi, független közösséget hozott létre, amelyet a Boldogságos Szent Szűz nővéreinek neveznek. Boldog Vigne Péter 1740. július 8-án halt meg.

Imádságra és elmélkedésre

Károly császár kezdettől fogva népéért való szent szolgálatként fogta fel hivatását. Legfőbb törekvése az volt, hogy politikai cselekedeteiben a szentségig emelje a keresztény hivatást. Ezért gondolatai a szociális segítségnyújtás felé fordultak.” - Szent II. János Pál pápa

Imádság

Istenünk, aki Boldog Károlyt a földi királyságból viszontagságos úton a Te országodba vezetted, és mennyei koronával jutalmaztad, az ő közbenjárására add meg nekünk, hogy Szent Fiadat és testvéreinket szolgálva mi is eljussunk az örök életre. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

https://youtu.be/msXeKQ9TnC0

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."