Egyetemes könyörgések (Lk 1,1-4.4,14-21)Évközi 3. vasárnap

Napi Ima17 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
22

Évközi 3. vasárnap

 

(Lk 1,1-4.4,14-21)

 

Bevezető

A mai szentmise evangéliuma ezzel a mondattal fejeződik be: „Ma teljesedtek be az írás szavai.” E szavakkal az Úr Jézus nyíltan megvallotta, hogy ő az a Messiás, akiről az ószövetségi próféta jövendölt. így is mondhatta volna: Én vagyok a várva várt Messiás. A hallgatóság ennek hallatára felháborodott, olyannyira, hogy az Úr Jézust közös erővel le akarták taszítani egy magas hegyről. A Szentírás szavait ma is be lehetne fejezni ezzel a mondattal: Ma teljesedtek be az írás szavai. Az Úr Jézus tanítása ugyanis, amit az újszövetség könyvei tárnak elénk, ma is felháborodást szül egyesekben, és rátámadnak azokra, akik az evangélium igazságait nyíltan hirdetik. 1996-ban 206 hithirdetőt öltek meg a világban. Imádkozzunk ma azért, hogy az Úr Jézus örök igazságainak ne ellenségei, ne kritizálói legyünk, hanem hirdetői és megvalósítói. Így teljesedjék be az írás szava rajtunk ma, holnap és mindörökké.

 

Hívek könyörgése

Imádkozzunk az Úr Jézushoz, aki azért jött közénk, hogy üdvösséget szerezzen minden embernek!

1.   Hálát adunk Urunk magasztos tanításodért, amelyet számunkra Egyházad kétezer éves története is hitelesített.

2.   Istenünk! Te alkottál mindent. Add, hogy a teremtett világban meglássuk kezed alkotásait, és észrevegyük benne végtelen bölcsességedet.

3.   Te véreddel szentesítetted az új és örök szövetséget. Add, hogy kegyelmed erejével parancsaidat teljesítve hűek maradjunk hozzád.

4.   Vérednek üdvösséges patakjával mosd le bűneinket, és örvendeztesd meg népedet.

Mindenható Istenünk! Tekints jóságosán a Te népedre, amely a dicséret és a kiengesztelődés áldozatát mutatja be neked, a mi Urunk Jézus Krisztus által. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."