Megszentelt tér Evangélium, ima és párbeszédÉvközi huszonkilencedik hét – csütörtök

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
21

Jelenlét

Nevemen szólítottál, Uram. Belevésted tenyeredbe. Növeld bennem a bizalmat irántad, add, hogy soha ne essem kétségbe.

Szabadság

"Mint kisdiákot, úgy tanított Isten ezekben a napokban" (Szent Ignác). Arra gondolok, hogy még sok mindenre meg kell, hogy tanítson Isten. Kérem kegyelmét, hogy meghalljam tanítását, és engedjem, hogy hasson rám.

Tudatosítás

Tudom, hogy Isten feltétel nélkül szeret, ezért megengedhetem magamnak a teljes őszinteséget. Hogy telt a napom? Most hogy érzem magam? Nyíltan az Úr elé tárom érzéseimet.

Isten igéje

Lk 12,49-53
Azért jöttem, hogy tüzet dobjak a földre. Mi mást akarnék, mint hogy lángra lobbanjon! Keresztséggel kell megkereszteltetnem. Annyira szorongok, míg be nem teljesedik. Azt hiszitek, azért jöttem, hogy békét hozzak a földre? Nem azt, hanem – mondom nektek – meghasonlást. Ezentúl ha öten lesznek egy házban, megoszlanak egymás közt: három kettő ellen, és kettő három ellen. Meghasonlik az apa a fiával és a fiú az apjával, az anya a lányával és a lány az anyjával, az anyós a menyével és a meny az anyósával.”

Gondolatok a mai evangéliumhoz

  • Jézust lelkesítette az Atyától kapott feladat. Volt energiája és lendülete hozzá. Elképzelése harmóniában volt az Atya akaratával. Minket arra hív, hogy folytassuk küldetését, terjesszük az örömhírt, vigyünk ezzel gyógyulást a világba. Imádkozunk a szükséges képességekért, és vágyaink átalakításáért, hogy akaratunk egyre jobban igazodjék az Úr vágyaihoz küldetésünk teljesítése közben.
  • Az örömhír profetikus üzenet, és mint ilyen, sokféle választ generál. Jézus nem azért jött, hogy megossza az embereket, de az üzenet ezt teszi, mivel sokan nem fogadják el. Jézus vágya, követőinek szánt ajándéka a békesség volt. “Békességet hagyok rátok, az én békémet adom nektek” – mondja (Jn 14,27). Uram, adj mélyről fakadó békességet az életünkben, a többi emberrel és a veled való kapcsolatunkban.

Imabeszélgetés

A beszéd ajándéka csodálatos ajándék. Használjam mindig kedvességgel. Legyek lassú a kemény, sértő, haragos szavak kimondásában.

Befejezés

Megköszönöm Istennek az együtt töltött perceket és a megvilágosító gondolatokat, amiket esetleg a szöveggel kapcsolatban kaptam.

Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."