Napi Ige és Gondolat Jó PásztorCsütörtök

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
23
Napi Ige és Gondolat Jó Pásztor Csütörtök
Jó Pásztor
11Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. 12Aki béres és nem pásztor, akinek a juhok nem tulajdonai, az látva, hogy jön a farkas, elhagyja a juhokat, és elfut, a farkas pedig elragadja és szétkergeti őket. 13A béres azért fut el, mert csak béres, és nem törődik a juhokkal. 14Én vagyok a jó pásztor, én ismerem az enyéimet, és az enyéim ismernek engem, 15ahogyan az Atya ismer engem, én is úgy ismerem az Atyát, és én életemet adom a juhokért. 16Más juhaim is vannak nekem, amelyek nem ebből az akolból valók; azokat is vezetnem kell, és hallgatni fognak a hangomra, és akkor lesz egy nyáj, egy pásztor. 17Azért szeret engem az Atya, mert én odaadom az életemet, hogy azután újra visszavegyem. 18Senki sem veheti el tőlem: én magamtól adom oda. Hatalmam van arra, hogy odaadjam, és hatalmam van arra, hogy ismét visszavegyem: ezt a küldetést kaptam az én Atyámtól.” (János 10,11-21)
Jézus elég részletesen mondja el a jó pásztor példáját számunkra. Tudunk arról a különbségről, hogy van tolvaj és van a jó pásztor, tudunk a pásztor feladatáról, hogy vezeti a nyájat, tudunk arról, hogy ő maga az ajtó is a karámon. Ma pedig nyíltan kimondja az Ige: Jézus a jó pásztor. Magára veszi az összes eddigi feladatot, s ezáltal mindent, amit lehet és kell megtesz a nyájért.
De ma az is kiderül, hogy vannak, akik beállnak mellé, ők a béresek. Mert a juhokról nem mond rosszat, csak egy nagy szembetűnő különbségre mutat: a béres a pénzért csinálja, s nem a bárányokért. Ha jön a farkas a béres magát menti nem a nyájat.
Jézus kétszer is mondja ebben a szakaszban, hogy a jó pásztor életét adja a juhokért. Erről mindig felismerjük őt; ő az egyetlen, aki életét adja értünk. Ez a legfontosabb részlet ezen a képen: Jézus életét adja az ő juhaiért. A kérdés már csak az, hogy te a nyájához tartozol-e?
Végül pedig minden, az utolsó részletek is a helyükre kerültek a jó pásztor képén.
• létezik a jó pásztor
• van ellensége
• van küldetése: vezeti a nyájat
• ő az ajtó is egyben
• minden cselekedete a nyáj életéért van
• ha kell az életét adja a juhaiért
Minden bárány ilyen pásztort akar magának. S ezzel el is érkeztünk még egy fontos üzenethez: a bárányok gyakran akarják kisajátítani a pásztort. Gyakran kérnek külön bánásmódot Tőle. Mi szeretnénk lenni az Úr Jézus kedvenc kis báránya. Éppen ezért fontos tudni: a nyáj nem egy bárányból áll. Sőt az Úr Jézusnak nem csak egy helyen van nyája. Lehet, hogy földrészek választanak el bennünket egymástól, lehet, hogy csak a zenei ízlésünk. De csak a Jó Pásztor vezetése alatt egy lehet a nyáj.
Biztos van, akiről el sem tudjuk képzelni, hogy valaha is Isten népéhez fog tartozni. Lehet mi így gondoljuk, de a Pásztor őérte is adja az életét.
(Nagy Péter, Ramocsaháza)
**************************
Imádság:
Uram, vezesd a te árva nyájadat! Ámen.
*************************
A nap gondolata:
Isten csupán egy imányi távolságra van tőlünk. (Charles Swindoll)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."