Napi ige Szentháromság ünnepe után 16. vasárnapVilhelmina, valamint Konstantina, Szabolcs, Vilma

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
19

Tégy le a haragról, hagyd a heveskedést, ne légy indulatos, mert az csak rosszra visz! (Zsolt 37,8(külső hivatkozás))

Íme, egy parányi tűz milyen nagy erdőt felgyújthat: a nyelv is tűz... (Jak 3,5b–6a(külső hivatkozás))

Szentháromság ünnepe után 16. vasárnap

Olvasmányok: Jn 11,1(2)3.17–27(28–38a)38b–45(külső hivatkozás) és 2Tim 1,7–10(külső hivatkozás)

Lekció: Ef 3,13–21(külső hivatkozás)
JSir 3,22–33(külső hivatkozás)

Igehirdetési ige: Mt 6,1–6(külső hivatkozás)

Úrvacsorai gondolatok

2020–21-ben az úrvacsora felé fordul tekintetünk. Minden alkalmat felhasználva próbáljuk megsejteni és megragadni a nagy titkot: Isten látható-ízlelhető szeretetét. A mai ünnepen ezt a mondatot vigyük magunkkal tarisznyánkban:

Számomra a bibliai tárgyak, jelképek, szimbólumok közül az asztal fejezi ki leginkább és foglalja magában legteljesebben mindazt, amit Jézus nekünk adott és értünk tett. Szerintem a Názáreti Jézus jele az asztal. (Németh Zoltán)

 

Lelki útravaló a mai napra

Fel kell nőnünk ahhoz, hogy a tüzet használjuk, birtokoljuk, éljünk vele. Amíg ez a „hozzánövés” végbe nem megy, addig csak bámulhatjuk, mint kisgyermek a szüleit, akik varázslatos ügyességgel gyújtanak gyufát, lobbantanak kályhát, sütnek finomat. Nem azért kell felnőnünk hozzá, mert hatalmas vagy dicsőséges. Nem alázatot vagy engedelmességet kell megtanulnunk vele szemben. Hanem azt, hogy önmagában a tűz vak és ostoba: bármi megtörténhet általa, és ezért nem ő a felelős, hanem én. Az én kezemtől lesz éltető meleggé vagy pusztító veszedelemmé.
A nyelv indulataink legpontosabb hordozója. Az eszköz, amellyel tüzet gyújtunk. Éltetőt vagy pusztítót. Fel kell nőnünk a használatához. Ahhoz, hogy ne csak a hangzók formálása – kiejtés, szókincs, hangsúly, verbális és nem verbális kommunikáció – menjen mesterien, hanem a gyújtott tűz hatása is harmonikus, tiszta és jó legyen. A tüzet ajándékba kaptuk. Nem Prométheusz lopta el, hanem a teremtő Úr álmodta meg számunkra. Ő adta a nyelvet, ő tette azt sokfélévé és színpompássá. Ő adta varázsát, dallamát, erejét. Tőle van a szójáték bája, a kérdezés szívet megnyitó ereje, a vallomás meggyőző varázsa. Ezért, mint minden teremtmény, a vele való közösségben használható jól, és tőle elszakadva okoz bajt. Fel kell nőnünk hozzá.

*

Minden szavak Forrása készítse el szavaidat a szívedben, és kísérje el nyelvedig, míg, kilépve belőled, be nem tölti küldetését. És minden szavak Forrása nyissa meg a szívedet, hogy a hozzád szóló szavak jó gyümölcsöt teremjenek számodra és általad. Ámen.

Szerző: Schermann Gábor

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."