Napi igeZoltán, valamint Szidónia napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
23
Napi igék

Hirdessétek, és mondjatok dicséretet: az Úr megszabadította népét…! (Jer 31,7)

Urunk (…), add meg szolgáidnak, hogy teljes bátorsággal hirdessék igédet. )

Olvasmányok

Jn 21,15-19Bír 7,1-15

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Nagyrészt ilyentájt kapják meg a diplomájukat a végzősök. A lelkészjelöltek szolgálatba állításának első része, az ünnepélyes ordináció követi ezt. Az elkötelezés után, a felhatalmazás és áldás után általában az első szolgálati hely is világossá válik. A lelkészi szolgálat korunkban, e gyorsan változó világban rendkívüli sebességgel formálódik. Már nemcsak a nemzedékek közti szakmai különbségek érződnek, de gyakran egy-egy évtized is radikális fordulatokat hoz. A feladatok egy része átalakul. A szakmai módszerek változnak. Ugyanakkor az alapfeladat állandó marad. Az evangélium tiszta hirdetése és a szentségek helyes kiszolgáltatása – az Ágostai hitvallás meghatározása szerint – az egyház egységének alapja. Tegyük hozzá, nemcsak a térbeni, hanem az időbeni tagoltságban is érvényes mindez.

Az ősegyház kezdetéről szóló szakaszból származik a mai újszövetségi ige. Akkor mozgalom volt Krisztus követése, ma intézmény az egyház. De a központi feladat nem változott, állandó maradt, és marad is.

A környezet, az összetétel változik. Még a liturgikus nyelv vagy a bibliai szövegek fordítása is. De az a Jézus, akinek hívása és küldése alapján róla szólunk, nem változik, hiszen ő tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.


*

Atyánk, teremtett világodban te adtál feladatot az embernek, ideértve a tanítást is. Krisztusunk, tedd az igehirdetőket bátrakká, hogy mindig rólad szóljanak! Szentlélek Istenünk, tedd érthetővé az igehirdetéseket! Atya, Fiú, Szentlélek Isten: küldj szolgákat aratásodba! Ámen.

Szerző: Lackner Pál

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."