49308 ima található a honlapon, összesen 101348 imádkozás. Regisztrálj, majd kattints és imádkozz!

  Egyéb kategóriák

  Ferenc pápa video

  Ferenc pápa video
  Havonta frissül

  Ferenc pápa video üzenetei

  Ferenc pápa video üzenetei

  Ferenc Pápa VIDEO2021. október

  Napi Ima56 imádkozás /layout/img/logo.png

  Szep
  30
  Ferenc Pápa VIDEO 2021. október

  Azért imádkozunk, hogy minden megkeresztelt ember részesévé váljon az evangelizációnak, készen álljon a misszióra azáltal, hogy tanúságtevő módon éli az Evangéliumot.

  Ferenc pápa - 2021. október

  Jézus arra kér mindannyiunkat, és titeket is, hogy legyetek missziós tanítványok. Készen álltok erre?
  Elég, ha rendelkezésre állunk, hogy válaszoljunk az Ő hívására, és az Úrral egyesülve éljünk a leghétköznapibb dolgokban - a munkában, a másokkal való találkozásban, a napi kötelességeinkben, a mindennapok véletlenszerű eseményeiben -, engedve, hogy mindig a Szentlélek vezessen bennünket.
  Ha Krisztus mozgat benneteket, ha azért teszitek a dolgokat, mert Krisztus vezet benneteket, akkor ezt mások könnyen észreveszik.
  És az életedről tett tanúságtételed csodálatot fog ébreszteni, a csodálat pedig arra ösztönöz másokat, hogy megkérdezzék maguktól: "Hogyan lehetséges, hogy ez az ember ilyen?", "Honnan ered az a szeretet, amellyel ez az ember mindenkivel bánik - a kedvesség és a jó humor?"
  Ne feledjük, hogy a misszió nem a hittérítés; a misszió az emberek közötti találkozáson alapul, olyan férfiak és nők bizonyságtételén, akik azt mondják: "Ismerem Jézust, és szeretném, ha te is megismernéd Őt."
  Testvérek, imádkozzunk azért, hogy minden megkeresztelt ember részesévé váljon az evangelizációnak, készen álljon a misszióra azáltal, hogy tanúságtevő módon éli az Evangéliumot.

  https://youtu.be/YJIS8qrBSwg

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Ferenc Pápa VIDEO Ökológiailag fenntartható életmódért2021. szeptember

  Napi Ima72 imádkozás /layout/img/logo.png

  Szep
  01
  Ferenc Pápa VIDEO Ökológiailag fenntartható életmódért 2021. szeptember

  https://youtu.be/FnQxcFLH7Y8

  Imádkozzunk, hogy mindnyájan bátor döntéseket tudjunk hozni egy józan és ökológiailag fenntartható életmód érdekében, és tudjunk örülni azoknak a fiataloknak, akik ezt már elkötelezetten élik.

  Nagyon boldoggá tesz, ha látom, hogy a fiatalok bátran vállalnak projekteket a környezet és a társadalom javításáért, hiszen a kettő együtt jár.
  Mi felnőttek sokat tanulhatunk tőlük, mert a bolygó gondozásával kapcsolatos minden kérdésben ők állnak az élen.
  Használjuk ki példájukat, és gondolkodjunk el életmódunkon, különösen az egészségügyi, társadalmi és környezeti válság pillanataiban.
  Gondolkodjunk el azon, hogy, ahogyan eszünk, fogyasztunk, utazunk, vagy ahogyan a vizet, az energiát, a műanyagokat és sok más anyagi javakat használjuk, gyakran káros a Földre.
  Változtassunk! Haladjunk a fiatalokkal együtt az egyszerűbb és a környezetet jobban tiszteletben tartó életmód felé.
  Imádkozzunk, hogy mindnyájan bátor döntéseket tudjunk hozni egy józan és ökológiailag fenntartható életmód érdekében, és tudjunk örülni azoknak a fiataloknak, akik ezt már elkötelezetten élik.
  És nem ostobák, mert elkötelezettek a saját jövőjük iránt. Ezért akarják megváltoztatni azt, amit majd örökölni fognak egy olyan korban, amikor mi már nem leszünk itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Ferenc Pápa VIDEO Az Egyház megújulásáért2021 augusztus

  Napi Ima63 imádkozás /layout/img/logo.png

  Aug
  03
  Ferenc Pápa VIDEO Az Egyház megújulásáért 2021 augusztus

  https://youtu.be/eG7ceTF7is8

   Imádkozzunk az Egyházért, hogy a Szentlélektől megkapja a kegyelmet és az erőt az Evangélium fényében való megújuláshoz.

  Az Egyház sajátos hivatása az evangelizáció, ami nem prozelitizmus, nem. Hivatása az evangelizáció; sőt, az Egyház identitása az evangelizáció.
  Az Egyházat csak úgy tudjuk megújítani, ha mindennapi életünkben felismerjük Isten akaratát, és a Szentlélek által vezetett átalakulásba kezdünk. A saját személyi reformunk ez az átalakulás. Engedjük, hogy a Szentlélek, Isten ajándéka a szívünkben emlékeztessen minket arra, amit Jézus tanított, és segítsen nekünk, hogy azt a gyakorlatba átültessük.
  Kezdjük az egyház reformját önmagunk reformjával, előre gyártott elképzelések, ideológiai előítéletek, merevség nélkül, hanem inkább a lelki tapasztalaton alapuló előrehaladással - az imádság, a szeretet, a szolgálat tapasztalatával.
  Egy még missziósabb lehetőségről álmodom: egy olyanról, amelyik kilépő, hogy találkozzon másokkal, prozelitizmus nélkül, és amelyik átalakítja minden struktúráját a mai világ evangelizációja érdekében.
  Ne feledjük, hogy az Egyháznak mindig vannak nehézségei, mindig válságban van, mert él. Az élő dolgok válságokon mennek keresztül. Csak a halottaknak nincsenek válságaik.
  Imádkozzunk az Egyházért, hogy a Szentlélektől megkapja a kegyelmet és az erőt az Evangélium fényében való megújuláshoz.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Ferenc Pápa A közélet békéjéért2021 július

  Napi Ima49 imádkozás /layout/img/logo.png

  Júl
  01
  Ferenc Pápa A közélet békéjéért 2021 július

  https://youtu.be/gjaOjJ1oqkU

  Imádkozzunk, hogy a különböző társadalmi, gazdasági, vagy politikai konfliktussal terhelt helyzetekben legyen bátorságunk, hogy a párbeszéd és a békés kapcsolatok mélyen elkötelezett előmozdítóivá váljunk.

  A Biblia azt mondja, hogy aki barátot talál, az kincset talált.
  Szeretnék mindenkit arra hívni, hogy lépjen túl a baráti csoportjain, és építse ki a társadalmi barátságot, amely annyira szükséges a jó együttéléshez.
  Különösen nagy szükségünk van arra, hogy megújuljon a találkozás a legszegényebbekkel és a legsebezhetőbbekkel, a periférián élőkkel. És el kell határolódnunk a populizmustól, amely kihasználja az emberek szorongását anélkül, hogy megoldásokat kínálna, és olyan misztikumot javasol, amely nem old meg semmit.
  Menekülnünk kell a társadalmi ellenségeskedéstől, amely csak rombol, és magunk mögött kell hagynunk a "polarizációt".
  Ez nem mindig könnyű, különösen ma, amikor politikánk, társadalmunk és médiánk egy része arra törekszik, hogy ellenségeket teremtsen, hogy legyőzze őket a hatalmi játszmában.
  A párbeszéd az út a valóság újfajta látásához, hogy szenvedéllyel élhessük meg a kihívásokat, amelyekkel a közjó építése során szembesülünk.
  Imádkozzunk, hogy a különböző társadalmi, gazdasági, vagy politikai konfliktussal terhelt helyzetekben legyen bátorságunk, hogy a párbeszéd és a békés kapcsolatok mélyen elkötelezett előmozdítóivá váljunk, férfiak és nők, akik mindig segítő kezet nyújtanak, és ne maradjon meg az ellenségeskedés és a háború terepe.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Ferenc Pápa VIDEO „A pápa ima világhálózatának videója”5. évfordulóját ünnepli, 23 nyelvre lefordítják

  Napi Ima13 imádkozás /layout/img/logo.png

  Máj
  26
  Ferenc Pápa VIDEO „A pápa ima világhálózatának videója” 5. évfordulóját ünnepli, 23 nyelvre lefordítják

  Fülöp-szigeteki és maja-q'eqchi nyelvre is lefordítják „A pápa ima világhálózatának videója” című globális kezdeményezést, amely immár öt éve működik. Ennek a havonta közzétett rövid videónak köszönhetően Ferenc pápa megosztja az emberiséggel és az egyház küldetésével foglalkozó imaszándékát a világ híveivel. A pápa szavai immár 23 nyelven elérhetők, egyre jobban terjednek.

  Számos nyelven elérhetők a videók, köztük magyarul is

  „A pápa videóját” a pápa ima világhálózata indította el 2016-ban kilenc hivatalos nyelven: spanyol, angol, portugál, olasz, francia, német, holland, arab és kínai nyelven. Az idő előre haladtával a projekt növekedett, és további nyelvek is bekapcsolódtak a kezdeményezésbe: például a vietnami, az egyszerűsített kínai, a lengyel, a szuahéli, a kinyarwanda, a katalán, a litván, a szlovén, a hindi, az orosz, a koreai és a japán. Idén, az ötödik évforduló alkalmából további két új nyelven is közzéteszik. Magyar nyelven is minden hónapban megnézhetik a videót a Jezsuita Média Stúdiónak köszönhetően.

  Több mint 150 millióan megnézik a közösségi hálón

  Eddig azok a videók, amelyekben a pápa például azt kérte, hogy a hívek imádkozzanak a legsérülékenyebb társadalmi kategóriákért, vagy a nehéz helyzetben lévő országokért, vagy egy fegyvertől mentes világért, vagy az emberségesebb pénzügyi világért, több mint 155 millió megtekintést értek el a vatikáni és a partnerszervezetek közösségi oldalain. A nemzetközi sajtóban több mint 17 500 cikk idézi őket.

  Fornos atya: „Fontos a saját nyelvünkön megérteni a pápát”

  Frédéric Fornos jezsuita atya, a pápa ima világhálózatának nemzetközi igazgatója az évforduló kapcsán hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a pápa üzenete minden nyelven és kultúrához eljusson az emberekhez: „Az ima az egyház küldetésének középpontjában áll, ahogy Ferenc pápa mondja. Az imádkozás azt jelenti, hogy szeretetteljes kommunikációba lépünk az Atyával, ami egy mély, bensőséges kapcsolat, és nincs annál jobb, mint ha mindegyikünk a saját nyelvén szólhat Istenhez. Mint amikor Jézus azt mondta Istennek arámi nyelven: „Abba”, „Atya”. Nincs annál jobb módja az emberiség kihívásaiért és az egyház küldetéséért imádkozni, mintha a saját nyelvünkön halljuk a pápa imaszándékát. Mindenki a saját nyelvén imádkozik, de mindannyian egyesülünk az imában”.

   

  Forrás: Vatikáni Rádió

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Ferenc Pápa VIDEO A pénzügyi világ felelőseiért2021. május

  Napi Ima32 imádkozás /layout/img/logo.png

  Máj
  04
  Ferenc Pápa VIDEO A pénzügyi világ felelőseiért 2021. május

  https://youtu.be/L4LfUsiE9l0

  Imádkozzunk, hogy a pénzügyi szektor felelősei a kormányokkal együtt munkálkodjanak a pénzügyi szféra szabályozásán, és így megvédjék az állampolgárokat annak veszélyeitől.

  Az igazi gazdaság az, amely munkát teremt, válságban van. Hány ember van most munkanélküli! - De a pénzügyi piacok még soha nem voltak annyira felfújtak, mint most.
  Milyen messze van a nagy pénzvilág a hétköznapi emberek életétől!
  Ha a pénzügyek szabályozatlanok, akkor a különböző monetáris politikák által vezérelt tiszta spekulációvá válnak.
  Ez a helyzet fenntarthatatlan, és veszélyes.
  Annak érdekében, hogy a szegények ne szenvedjenek fájdalmas következményeket ebből a rendszerből, a pénzügyi spekulációt gondosan szabályozni kell.
  Spekuláció. Szeretném hangsúlyozni ezt a kifejezést.
  Legyen a pénzügy a szolgálat egyik formája, az emberek szolgálatának és közös otthonunk gondozásának eszköze!
  Még van időnk arra, hogy elindítsuk a globális változás folyamatát egy másfajta gazdaság gyakorlása érdekében, amely igazságosabb, befogadóbb és fenntarthatóbb - és senkit sem hagy hátra.
  Meg tudjuk csinálni! Imádkozzunk, hogy a pénzügyi szektor felelősei a kormányokkal együtt munkálkodjanak a pénzügyi szféra szabályozásán, és így megvédjék az állampolgárokat annak veszélyeitől.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Ferenc Pápa VIDEO üzenete Az emberi testvériségért2021 január

  Napi Ima8 imádkozás /layout/img/logo.png

  Jan
  05
  Ferenc Pápa VIDEO üzenete Az emberi testvériségért 2021 január

  https://youtu.be/RwxECzuOotQ

  Imádkozzunk, hogy az Úr adja meg nekünk a kegyelmet, hogy a más vallású testvéreinkkel teljes testvéri közösségben tudjunk élni, egymásért imádkozva és nyitottan minden ember felé.

  Amikor Jézust követve imádkozunk Istenhez, testvérekként találkozunk olyanokkal, akik más kultúrák, más hagyományok és más hiedelmek szerint imádkoznak.
  Testvérek vagyunk, akik imádkoznak.
  A testvériség arra késztet bennünket, hogy megnyíljunk mindenki Atyja előtt, és hogy a másikban testvértt lássunk, osszuk meg életünket vagy támogassuk, szeressük és megismerjük egymást.
  Az egyház értékeli Isten cselekedeteit más vallásokban, anélkül, hogy megfeledkezne arról, hogy nekünk keresztényeknek az emberi méltóság és a testvériség kimenete Jézus Krisztus evangéliumában található
  .
  Nekünk, hívőknek vissza kell térnünk forrásainkhoz, és arra kell összpontosítanunk, ami a lényeges
  . Hitünk szempontjából elengedhetetlen az Isten imádása és a felebaráti szeretet.
  Imádkozzunk, hogy az Úr adja meg nekünk a kegyelmet, hogy a más vallású testvéreinkkel teljes testvéri közösségben tudjunk élni, egymásért imádkozva és nyitottan minden ember felé.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Küldetésünk

  Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."