49308 ima található a honlapon, összesen 101338 imádkozás. Regisztrálj, majd kattints és imádkozz!

  Egyéb kategóriák

  Heti IGE, bátorító üzenet

  Heti IGE, bátorító üzenet
  Hetente frissül

  Heti IGE bátorító üzenet

  A szerző Bob Gass, aki Észak-Írországban született és nevelkedett. Bob inspirációja jórészt több, mint negyven éves keresztyén vezetői tapasztalatából, valamint az édesanyja által belenevelt bibliai alapelvekből és Isten szerinti értékrendből fakad. 1992-ben ragadott tollat, és kezdte el lejegyezni ezeket a sugallatokat. 1993-ban elkezdte küldözgetni a másolatokat barátainak és támogatóinak az Egyesült Államokban, ahol tizennyolc éves kora óta él.

  A szerzőt, Bob Gass-t, aki Észak-Írországban született és nevelkedett, Neil fivérével és Ruth nővérével együtt komoly keresztyén nevelésben részesítette megözvegyült édesanyja. Bob még csak tizenhárom éves volt, amikor édesapja meghalt.
  Bob inspirációja jórészt több, mint negyven éves keresztyén vezetői tapasztalatából, valamint az édesanyja által belenevelt bibliai alapelvekből és Isten szerinti értékrendből fakad. 1992-ben ragadott tollat, és kezdte el lejegyezni ezeket a sugallatokat. 1993-ban elkezdte küldözgetni a másolatokat barátainak és támogatóinak az Egyesült Államokban, ahol tizennyolc éves kora óta él.
   
  Ezek az ihletett írások annyira népszerűnek bizonyultak, hogy Bobot egészen megdöbbentették a visszajelzések.
  Minthogy Bobnak szívügye volt a keresztyén rádió az Egyesült Királyságban, felajánlotta Gareth Littler-nek (a UCB korábbi vezérigazgatójának) az általa írt elmélkedéseket, hogy azok révén bátorítsa a keresztyéneket a UCB rádió támogatására. Az ismert mondás szavaival élve: „a többi történelem”!
  Így aztán egy bátor hitbeli lépéssel 1994. áprilisában útjára bocsátottuk ezt a Mai Ige (The Word For You Today) néven ismertté lett sikeres áhítatos könyvecskét, melyet kezdetben 3.500 példányban terjesztettünk az Egyesült Királyságon belüli támogatóink körében.
  Mostanra már egymillió példányt olvasnak naponta, nem csupán a támogatóink, hanem kórházi betegek, rabok és otthonokban lakók szerte az Egyesült Királyságban és Írországban.
   
  Nap, mint nap telefonhívások és levelek tanúsítják, milyen ösztönzőek ezek az egyszerű, mégis erőteljes napi olvasmányok, és emberek életét változtatják meg.
  Ámulattal láttuk az évek során, hogy milyen sok ember jutott Krisztusban való hitre egyszerűen csak a Mai Ige olvasása által.
  Bob a következőt mondja: „Ez az áhítat a motor berúgása hideg reggeleken, amikor nincs kedved olvasni a Bibliádat, vagy egy kicsit száraznak találod – ilyenkor egy jó kis ösztönző befecskendezésre van szükséged. Ezt kívánom nyújtani olvasóinknak – valami olyat, ami a gondolataikat Isten jóságára összpontosítja”.
  Ezeket az áhítatokat olvasva reggelenként emberek tízezreinek az élete változott meg.
   

  Magyar nyelvre egy baptista lelkipásztor, Nemes Nándor kezdte el fordítani Bob Gass elmélkedéseit, melyek nagy hatást tettek rá. Először saját gyülekezeteiben, majd egy keresztyén alapítvány, a SEER Romania segítségével országszerte is igyekezett minél többekhez eljuttatni ezeket az elmélkedéseket, melyekre egyre nagyobb igény mutatkozott. Magyarországon is egyre több életet változtat meg az Isten dicsőségére!

  Heti IGE bátorító üzenetLégy türelmes!

  Napi Ima26 imádkozás /layout/img/logo.png

  Okt
  09
  Heti IGE bátorító üzenet Légy türelmes!

  Légy türelmes!

  „Az indulatos ember viszályt szít, a türelmes pedig lecsendesíti a perpatvart.” (Példabeszédek 15:18)

  Salamon gyakran tanácsolja, hogy legyünk türelmesek (ld. Példabeszédek 14:29; 15:18; 16:32). Vedd kezedbe a Bibliát, és olvasd el ezeket az igéket lassan, átgondoltan és átimádkozva! Figyelj oda azokra az esetekre a Szentírásban, amikor Jézus haragudott (néhány ilyen van), és valamit azonnal felfedezel. Ő soha nem azért haragudott, amit valaki vele tett. Soha nem állt bosszút azért, ha valaki rosszul bánt vele, még csak nem is robbant ki dühösen. Még azokért is imádkozott, akik keresztre feszítve kivégezték: „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!” (Lukács 23:34). Megdöbbentő, igaz?

  Nos, ha komolyan gondolod, hogy Jézus követője akarsz lenni, meg kell tanulnod követni példáját! A Biblia így figyelmeztet: „A higgadt válasz elhárítja az indulatot, de a bántó beszéd haragot támaszt” (Példabeszédek 15:1). Észrevetted már, hogy a hivatásos tűzoltók szinte soha nem tűzzel harcolnak a tűz ellen? A víz legtöbbször sokkal hatásosabb eszköz. Hasonlóképp a dühös megjegyzésre adott higgadt válasz olyan, mintha az indulat forró tüzére a nyugalom hűs vizét öntenénk.

  A Kenyon főiskolán egy beszédkutató csoport kísérletsorozattal megerősítette, hogy ha az emberekre rákiabálnak, válaszuk szinte mindig ugyanúgy kiabálás. A kutatás azt is bizonyította, hogy befolyásolja a másik ember hangjának tónusát az, hogy mi magunk milyen hangszínt használunk. Ha beszédünk lágy és halk, nemcsak azt előzzük meg, hogy haragossá váljunk, de nagy valószínűséggel azt is megakadályozzuk, hogy a másik ember feldühödjön.

  Szeretnél jobban hasonlítani Krisztusra és sikeresebb lenni a másokkal való kapcsolattartásban? Akkor a mai üzenet számodra: „Légy türelmes!”

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetAz igazság a pénzről

  Napi Ima34 imádkozás /layout/img/logo.png

  Szep
  26
  Heti IGE bátorító üzenet Az igazság a pénzről

  Az igazság a pénzről

  „Ne fáradj azon, hogy meggazdagodj, a magad belátásából hagyd abba!” (Példabeszédek 23:4)

  Több pénz birtokában több lehetőségünk adódhat jótettekre. Jézus azt mondta: „Isten országának ezt az evangéliumát pedig hirdetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jön el a vég” (Máté 24:14). Az evangéliumhirdetés megbízásának teljesítéséhez pénzre van szükség – rengeteg pénzre.

  Ám a pénz önmagában soha nem fog boldoggá tenni vagy biztonságot adni. Salamon, korának leggazdagabb embere ezt írta: „Ne fáradj azon, hogy meggazdagodj, a magad belátásából hagyd abba! Alig száll rá tekinteted, már nincs meg, mert gyorsan szárnya támad, az ég felé repül, mint a saskeselyű.” (Példabeszédek 23:4–5).

   Amikor a világ egyik leggazdagabb embere nemrégiben meghalt, egy riporter megkérdezte egy családtagját: „Mennyit hagyott hátra?” A rokon így felelt: „Mindent!”

  Nem számít, mennyi pénzt keresel, takarítasz meg, fektetsz be vagy halmozol fel, végül úgyis itt kell hagynod.

  Valaki bölcsen megfigyelte, hogy az emberi életnek hét korszaka van. Az elsőben a gyermek látja a földet. A másodikban meg akarja szerezni. A harmadikban szorgosan dolgozik, hogy megszerezze. A negyedikben úgy dönt, hogy a felével is megelégszik. Az ötödikben belátja, hogy a felénél kevesebbel is beérné. A hatodikban megelégszik azzal, hogy le van foglalva a sírhelye. A hetedikben megkapja!

  Rengeteg dolog nélkül lehet élni – a nagy gazdagság az egyik. Ami nélkül azonban nem élhetünk: békesség Istennel, szeretetteljes család, a gyermekeinkkel való életre szóló barátság és az Isten dicsőségére jól megélt élet.

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetMurphy törvénye vagy Isten törvénye?

  Napi Ima27 imádkozás /layout/img/logo.png

  Szep
  19
  Heti IGE bátorító üzenet Murphy törvénye vagy Isten törvénye?

  Murphy törvénye vagy Isten törvénye?

  „Ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!” (Filippi 4:8)

  1949-ben Edward Murphy százados, az USA Légierejének projektjén dolgozó mérnök dühös lett egy helytelenül bekötött jelátalakító miatt. A felelős technikust szidva Murphy azt mondta: „Ha valamit lehet rosszul csinálni, akkor ő megtalálja a módját!” Idővel ez a fajta gondolkodás Murphy törvényeként vált ismertté. Lényegében azt mondja ki: „Semmi sem olyan könnyű, mint amilyennek látszik. Minden hosszabb ideig tart, mint amire számítunk; és ami elromolhat, az el is romlik – a lehető legrosszabb pillanatban.”

  Micsoda borúlátás! Aki mindig a legrosszabbra számít, az meg is kapja!

  Isten törvénye viszont szöges ellentétben van Murphy törvényével. A világ talán arra számít, hogy Murphy törvénye fog érvényesülni az életükben, de Isten megváltott gyermekeként állj ellen az ilyen gondolkodásmódnak!

  Isten törvénye lényegében a következőket mondja: „Ha valami jól sikerülhet, az jól is fog. Semmi sem olyan nehéz, mint amilyennek látszik. Minden nagyobb jutalommal jár, mint elsőre tűnik, és ha valakivel valami jó történhet, akkor velem jó fog történni.”

  Gondolj bele, mennyivel jobban élvezhetnéd az életet, ha gondolataid Isten törvényével lennének összhangban és nem Murphy törvényével.

  Isten nagyszerű életet tervezett számodra, és azt akarja, hogy azt teljes mértékben élvezhesd. Tehát ahelyett, hogy mindent aránytalanul felfújnál és ellentmondanál Isten Igéjének, állj rá erre az ígéretre: „Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott” (Róma 8:28). Ezt jelenti nem Murphy, hanem Isten törvénye szerint élni!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetSzeresd azért, aki!

  Napi Ima56 imádkozás /layout/img/logo.png

  Aug
  29
  Heti IGE bátorító üzenet Szeresd azért, aki!

  Szeresd azért, aki!

  „A szeretet soha el nem múlik.” (1Korinthus 13:8)

  Egy népszerű sláger így szól: „Százezer okból szeretlek, de legfőképpen azért szeretlek, mert te te vagy.”

  Nagy igazság van ebben a dalban, különösen, ha gyermekeinkről van szó.

  Dr. James Dobson keresztyén pszichológus írja: „Amikor az első gyermek születése küszöbön áll, a szülők azért imádkoznak, hogy normális legyen – vagyis átlagos. De attól a pillanattól fogva az átlagos már nem lesz elég jó nekik. Gyermeküknek kiválónak kell lennie. Sikeresnek kell lennie. Diadalmaskodnia kell. Hamarabb kell járnia, beszélnie vagy megtanulni triciklizni, mint bárki másnak. Szerezzen lenyűgöző bizonyítványt, kápráztassa el tanárait eszével és bölcsességével. Ő legyen a focicsapat legjobb játékosa, később pedig hátvéd vagy diákigazgató. A húga pedig legyen pompomlány vagy szólista, vagy éppen bálkirálynő. Egyes szülők az évek során nap mint nap ugyanazt az üzenetet sugározzák gyermekeiknek: „Számítunk arra, hogy valami fantasztikus dolgot csinálsz. Ne okozz csalódást!” Sajnos a kivételes gyerekek már csak ilyenek: kivételek. Ritka eset, hogy egy ötéves gyerek megtanulja fejből a teljes Bibliát, bekötött szemmel sakkozik vagy szimfóniákat komponál. Gyermekeink túlnyomó többsége nem káprázatosan zseniális. Egyszerűen csak átlagos gyerekek, akiknek átlagon felüli szükségük van arra, hogy szeressék és elfogadják őket olyannak, amilyenek. A legtöbb szülőnek átlagos gyereke van. A nagyobb elvárások csalódásnak teszik ki a szülőket, és irreális nyomást gyakorolnak a fiatalabb generációra.”

  Hogy is volt az a dal? „Legfőképpen azért szeretlek, mert te te vagy.” Ha megfogadod ezt az üzenetet, egy napon gyermekeid áldottnak hívnak majd (ld. Példabeszédek 31:28).

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetAmikor nem érted – bízz Istenben!

  Napi Ima17 imádkozás /layout/img/logo.png

  Aug
  22
  Heti IGE bátorító üzenet Amikor nem érted – bízz Istenben!

  Amikor nem érted – bízz Istenben!

  „Jó az Úr! Oltalom a nyomorúság idején, gondja van arra, aki hozzá menekül.” (Náhum 1:7)

  Miközben Louisa Stead és a férje a kislányukkal piknikeztek a tengerparton, észrevettek egy fiatal fiút, aki az életéért küzdött a hullámverésben. Amikor Mr. Stead a megmentésére sietett, a rémült fiú a víz alá rántotta, és mindketten megfulladtak, miközben Louisa és lánya tehetetlenül nézték végig mindezt a partról. Az ezt követő gyász napjaiban Louisa tollat ragadott, és elkezdte papírra vetni a később milliók által ismertté lett, Oly jó benned bízni, Jézus* kezdetű éneket: „Milyen édes Jézusban bízni, szaván fogni őt, megnyugodni ígéretében, tudni, hogy »így szól az Úr«. Úgy örülök, hogy megtanultam bízni benned, drága Jézusom, Megváltóm, barátom! Tudom, hogy te velem vagy és velem leszel végig.” Jézusban bízva Louisa Dél-Afrikába ment misszionáriusnak, ott szolgálta az elkövetkező huszonöt évben az Urat.

  Ha ma nehezen tudsz Istenben bízni, állj rá ezekre az igékre:

  „Jó az Úr! Oltalom a nyomorúság idején, gondja van arra, aki hozzá menekül.” (Náhum 1:7). „Akinek szilárd a jelleme, azt megőrzöd teljes békében, mert benned bízik” (Ézsaiás 26:3). „Isten útja tökéletes, az Úr beszéde színigaz. Pajzsa ő mindazoknak, akik hozzá menekülnek.” (2Sámuel 22:31).

  „Milyen nagy a te jóságod, melyet a téged félőknek tartogatsz! Ebben részesíted a hozzád menekülőket minden ember szeme láttára.” (Zsoltárok 31:20).

   

  Tis so sweet to trust in Jesus kezdetű angol éneknek többféle magyar műfordítása is elterjedt, mi itt az eredeti szöveg nyersfordítását közöljük.

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetMindig keress lehetőséget mások szolgálatára!

  Napi Ima20 imádkozás /layout/img/logo.png

  Aug
  15
  Heti IGE bátorító üzenet Mindig keress lehetőséget mások szolgálatára!

  Mindig keress lehetőséget mások szolgálatára!

  „Jóakarattal szolgáljatok, mint az Úrnak, és nem mint embereknek” (Efezus 6:7)

  Egy riporter egyszer megkérdezte a híres amerikai énekestől, Marian Andersontól, hogy mi volt a legnagyszerűbb pillanat az életében. Beszélhetett volna a Fehér Házban a Roosevelt családnak adott magánkoncertekről, vagy dicsekedhetett volna azzal, amikor az Egyesült Királyság királya és királynője előtt énekelt. Ehelyett azonban a következő válasszal döbbentette meg az újságírót: „Életem legnagyszerűbb pillanata az a nap volt, amikor hazamenve azt mondhattam édesanyámnak, hogy többé már nem kell másokra mosnia.”

  Mindannyian velünk születetten önzők vagyunk, először a saját érdekeinkre gondolunk. Ezért kell átalakulnunk értelmünk megújulásával (ld. Róma 12:2).

  A pszichológusok megkülönböztetik a természetes és a tanult viselkedést. Ha negatív természetű vagy, meg kell tanulnod pozitívnak lenni. Ha félénk természetű vagy, meg kell tanulnod bátornak lenni. Ha önző természetű vagy, meg kell tanulnod nagylelkűnek lenni. Isten azt akarja, hogy úgy élj, hogy keresd a lehetőségeket, amikor mások számára áldássá lehetsz: „Ezért tehát, amíg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben” (Galata 6:10).

  Nem csupán emberek felé szolgálhatsz, hanem emberek által az Úrnak. „Ne látszatra szolgáljatok, mintha embereknek akarnátok tetszeni, hanem Krisztus szolgáiként cselekedjétek Isten akaratát: lélekből, jóakarattal szolgáljatok, mint az Úrnak, és nem mint embereknek, mert tudjátok, hogy ha valaki valami jót tesz, visszakapja az Úrtól, akár szolga, akár szabad” (Efezus 6:6–8).

  Ez azt jelenti, hogy amit te teszel másokért, azt az Úr is meg fogja tenni érted!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetLégy feddhetetlen!

  Napi Ima21 imádkozás /layout/img/logo.png

  Aug
  08
  Heti IGE bátorító üzenet Légy feddhetetlen!

  Légy feddhetetlen!

  „A becsületeseket feddhetetlenség vezeti, de a hűtleneket elpusztítja romlottságuk.” (Példabeszédek 11:3)

  Miután negyven évig vezette Izráel népét, Sámuel prófétának nem rendeztek nyugdíjba vonulása alkalmából ünnepséget, és nem kapott aranyórát senkitől. Valami sokkal jobbat kapott elismerésként: „Nem nyomtál el és nem károsítottál meg bennünket, és nem fogadtál el senkitől semmit” (1Sámuel 12:4). Vezette őket, tanította őket és áldotta őket, de egyetlen alkalommal sem használta ki őket. Milyen szép példa! Milyen figyelemre méltó – különösen a mai üzleti és politikai világot látva!

  C. S. Lewis mondta: „Az értékekre nevelés nélküli oktatás bármennyire hasznos is, úgy tűnik, csupán okosabb ördöggé teszi az embert.”

  Mielőtt tehát célokat tűznél ki, határozd meg az értékrendedet! Az értékek olyanok, mint a védőkorlát az út szélén: megakadályozzák, hogy lesodródj. Meghatározzák, meddig mehetsz el egy kérdéses területen. A jelentőségteljes és céltudatos élethez a kulcs, ha tudod, mi számít, mi igazán érték.

  Legtöbbünk számára nem az a gond, hogy nincs értékrendünk, hanem az, hogy nem aszerint élünk. Értékeljük az őszinteséget, a becsületességet és a megbocsátást – de vajon eszerint döntünk, amikor nagy a nyomás rajtunk, különösen, ha mindezért nagy árat kell fizetnünk?

  A becsületes életnek ára van. Cserébe azonban emelt fővel járhatunk, és nyugodtan tudunk aludni éjszaka. És ami talán ugyanilyen fontos: ez teszi lehetővé, hogy önmagunk lehessünk. A csalás, a hazugság és a lopás lelkileg kimerítő. Szó szerint elszívja az erőt, ha emlékezni próbálunk egy múlt héten mondott hazugságra, hogy az összhangban legyen a mai hazugsággal. Ha feddhetetlen életet élsz, nem kell aggódnod ilyen miatt!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetTarts ki az imádságban és a hitben! (1)

  Napi Ima13 imádkozás /layout/img/logo.png

  Aug
  01
  Heti IGE bátorító üzenet Tarts ki az imádságban és a hitben! (1)

  Tarts ki az imádságban és a hitben! (1)

  „Szüntelenül imádkozzatok” (1Thesszalonika 5:17)

  Élete során George Müller 19. századi brit evangélista több mint 5,7 millió fontot „imádkozott össze” a gondozásában lévő árvák ellátására, ez mai értéken csaknem 35 milliárd forint lenne. Nem híresztelte ínséges helyzetüket, nem kért senkitől anyagi támogatást, mégis mindig volt annyi pénze, hogy ételt vásárolhasson – mert Isten természetfeletti módon gondoskodott róla.

  Müller hitét azonban más módon is érte próba. Rendszeresen imádkozott öt emberért, akiket nagyon szeretett volna megnyerni Krisztusnak. Az imalistáján szereplő első ember öt év után adta át életét Krisztusnak, a második és a harmadik tíz év után, a negyedik huszonöt év után. De most kapaszkodj: az ötödik ember megtéréséért Müller ötvenkét évig imádkozott! Sőt, az illető csak néhány hónappal Müller halála után tett vallást Krisztusba vetett hitéről.

  Te imádkoznál valamiért ötvenkét éven át úgy, hogy a válasznak semmilyen jelét nem látod? Ezt kellene tenned, sőt, ezt kell tenned! Ahogy Müller fogalmazta: „Isten örömmel növeli gyermekei hitét. Ahelyett, hogy szeretnénk elkerülni a győzelmet megelőző megpróbáltatásokat és a türelem gyakorlását, inkább késznek kellene lennünk elvenni őket Isten kezéből eszközként. A próbák, az akadályok, a nehézségek és néha a vereség is a hit legfőbb tápláléka.”

   Ha imádságban Istent kérdezed: „Megteszed, Uram?” A válasza: „Megteszem!” A Zsoltárok 91:15-ben ezt olvassuk: „Ha kiált hozzám, meghallgatom, vele leszek a nyomorúságban, kiragadom onnan, és megdicsőítem őt.”

  A Jeremiás 33:3-ban pedig Isten ezt mondja: „Kiálts hozzám, és én válaszolok, hatalmas és rejtett dolgokat jelentek ki neked, melyekről még nem tudsz!”

  A mai üzenet tehát számodra ez: tarts ki az imádságban és a hitben!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetIsten vissza tudja adni

  Napi Ima18 imádkozás /layout/img/logo.png

  Júl
  24
  Heti IGE bátorító üzenet Isten vissza tudja adni

  Isten vissza tudja adni 

  „Az Úr pedig jóra fordította Jób sorsát (…) kétszeresen visszaadta az Úr Jóbnak mindazt, amije volt.” (Jób 42:10)

  Az enyhén fogalmazva kiszámíthatatlan zeneszerző, Händel pályája során nagy mélységeket és magasságokat élt meg egyik kudarctól a másikig.

  Abban az időben még nem lehetett csődöt jelenteni, pedig 1741-re Händel teljesen eladósodott. A börtön elkerülhetetlennek tűnt, hacsak valami csoda nem történik. Úgy döntött, hogy egy búcsúkoncerttel befejezi pályafutását, és ötvenhat évesen csődtömegként örökre felhagy a zeneszerzéssel. Ám minden megváltozott, amikor egy barátjától kapott egy librettót, mely Jézus életéről szólt a Bibliából válogatott igék alapján.

  Händel belevetette magát a komponálásba, és megdöbbentő módon a Messiás oratórium első részét hat nap alatt, a második részt kilenc nap alatt, a harmadik részt további hat nap alatt megírta. Lázas ütemben dolgozott, egyetlen ellenállhatatlan cél vezérelte. A szolgák az ételt az ajtaja előtt hagyták, mert féltek megzavarni. Ám egyszer egyik szolgája bemerészkedett, mire a zeneszerző felrezzent, és könnyes szemmel így kiáltott: „Azt hiszem, láttam magam előtt az egész mennyet és magát a nagy Istent!” Éppen akkor fejezte be a híres Halleluja kórust. Micsoda visszatérés!

  A Biblia tele van ehhez hasonló történetekkel. Jób könyvének első negyvenegy fejezete leírja mindazt, amit elveszített: az egészségét, a gazdagságát és a családját. Aztán az utolsó fejezetben ezt olvashatjuk: „Az Úr pedig jóra fordította Jób sorsát (…) és kétszeresen visszaadta az Úr Jóbnak mindazt, amije volt (…) Az Úr pedig jobban megáldotta Jóbot azután, mint azelőtt” (Jób 42:10,12).

  Amit Isten megtett Jóbért és Georg Friedrich Händelért, azt meg tudja tenni érted is, ha az életedet az Ő kezébe teszed.

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetÁllhatatosság

  Napi Ima16 imádkozás /layout/img/logo.png

  Júl
  17
  Heti IGE bátorító üzenet Állhatatosság

  Állhatatosság

  „Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és Isten trónjának a jobbjára ült.” (Zsidók 12:2)

  „Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek” (Jakab 1:12).

   Az életben sok indokot találhatunk a feladásra – de ha bedobod a törölközőt a házasságodban, a hivatásodban vagy az álmod megvalósításában, azt talán egész hátralévő életedben bánni fogod. Isten csak akkor tud megerősíteni és győztessé tenni, ha pályán maradsz.

  F.B. Meyer azt mondja: „Isten erőforrásait nem teszteled addig, amíg meg nem próbálod a lehetetlent.” A feladás nem építi a jellemet, az állhatatosság igen. Olyasmit fejleszt benned, amit semmi más nem tud; ezért nevezi Isten boldognak azt, aki kitart (ld. Jakab 5:11).

  A kitartás tartja fenn a bátorságot, ad erőt a fegyelemhez és váltja valóra az álmokat.

  Jézus kitartott egészen a Golgotáig; elviselte, amikor megtépték a szakállát, amikor megkorbácsolták, amikor a keresztre szegezték, amikor a barátai elhagyták, amikor az arra járók gúnyolták, amikor Isten elfordította az arcát, és amikor a pokol elszabadult és így kiáltott: „Add fel!” A Biblia azt írja: „az előtte levő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és Isten trónjának a jobbjára ült.”

  Isten megjutalmazza azokat, akik kitartóan keresik őt (ld. Zsidók 11:6). Azt ígéri, hogy akik teljes szívből keresik őt, azok megtalálják (ld. Jeremiás 29:13).

  Ezek az ígéretek rád is vonatkoznak. Mondd hát Istennek: „Továbbra is kitartok, és bízom benne, hogy megadod az erőt az áttöréshez.” Ha így imádkozol, rájössz, hogy az indok, ami miatt fel akartad adni, már nem is annyira állja meg a helyét.

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetA második félidőben még nyerhetsz!

  Napi Ima14 imádkozás /layout/img/logo.png

  Júl
  10
  Heti IGE bátorító üzenet A második félidőben még nyerhetsz!

  A második félidőben még nyerhetsz!

  „Kigyógyítom őket a hűtlenségből, szívből szeretni fogom őket, mert elfordult róluk haragom.” (Hóseás 14:5)

  A félidők közötti szünet a pihenésre és az értékelésre szolgál. Ilyenkor van idő arra, hogy a csapat összeszedje magát – kiértékelje a helyzetet, és eldöntse, miben kell változtatni a játék további részében. Gyakran előfordul, hogy egy csapat vesztésre áll az első félidőben, de a másodikban megfordítják az állást, és megnyerik a mérkőzést. Amíg le nem fújják a meccset, még van esély!

  Ugyanez igaz az életben is. Ha még itt vagy, akkor az élet játéka még tart. Az óra még ketyeg. Még élsz. Sőt, mi több: nem az első félidő határozza meg a játék kimenetelét!

  Lehet, hogy hibákat követtél el, csalódások és kudarcok értek. Talán az élet kemény csapást mért rád. Ám még mindig itt vagy – és amíg itt vagy, a mérkőzés tart. Még nem késő, hogy Isten eljuttasson oda, amit számodra tervezett.

  Isten a jövődet nézi, miközben az ellenség azt próbálja elérni, hogy a múltra koncentrálj. Isten azt mondja: „Képes vagy rá, bármit is tettél korábban!” Az ellenség viszont ezt mondja: „Nem fog menni a korábbi tetteid miatt!” Isten soha nem a múltad alapján fog meghatározni, az ellenség próbál irányítani és korlátozni a múltaddal.

  Akár a jó, a rossz vagy a csúf uralta életed első félidejét, a Sátán célja az, hogy odaláncoljon. Isten viszont azt akarja, hogy tanulj a múltadból – nem azt, hogy abban élj!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetFiatalok, törekedjetek nagyszerűségre!

  Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

  Júl
  03
  Heti IGE bátorító üzenet Fiatalok, törekedjetek nagyszerűségre!

  Fiatalok, törekedjetek nagyszerűségre!

  „Senki meg ne vessen ifjú korod miatt, hanem légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tiszta életben.” (1Timóteus 4:12)

  Tizennyolc éves korára Timóteus már apostol lett. Úgy tűnik, a gyülekezetben néhányan azt gondolták, nem helyes ilyen fiatal emberre vezetést bízni. Pál mégis megtette.

  Azt mondta Timóteusnak: „Rendeld el ezeket, és tanítsd! Senki meg ne vessen ifjú korod miatt, hanem légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tiszta életben. Amíg megérkezem, legyen gondod a Szentírás felolvasására, az igehirdetésre, a tanításra. Ne hanyagold el a benned levő kegyelmi ajándékot, amelyet prófécia által kaptál a vének kézrátételével. Ezekkel törődj, ezekkel foglalkozz, hogy előrehaladásod nyilvánvaló legyen mindenki előtt.” (1Timóteus 4:11–15).

  Ki állítja, hogy túl fiatal vagy ahhoz, hogy hatást gyakorolj? Nem Isten! A történelem sem. Victor Hugo tizenöt évesen írta meg első tragédiáját. Raffaello fiatalon festette mesterműveit, mielőtt 37 évesen meghalt. Tennyson tizennyolc évesen írta első verseskötetét. Pascal tizenhat és harminchét éves kora között írta nagy műveit. Jeanne d’Arc minden munkáját elvégezte, és tizenkilenc éves korában megégették. Romulus húszévesen alapította Rómát. Kálvin huszonegy éves korában csatlakozott a reformációhoz, és huszonhét évesen írta meg híres Institutióját. Nagy Sándor huszonhárom éves korára meghódította az akkor ismert világot. Isaac Newton huszonnégy éves volt, amikor leírta a gravitáció törvényét.

  Higgy magadban, mert Isten hisz benned! Fejleszd tehetségedet, és kérd Istent, hogy áldja meg azt! Minden lehetőséget használj ki, hogy jobbá tehesd a világot!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Küldetésünk

  Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."